На Івано-Франківщині п’яту добу зі скандалом рахують голоси на довиборах у Верховну Раду. Після заміни голови і декількох членів окружної виборчої комісії вирішили перерахувати голоси на 20 дільницях.

За минулу ніч планували перерахувати всі 20, вдалося перерахувати лише 5, повідомляє Рух «Чесно».

На одній із 5 дільниць вибори визнали недійними (№261030). На цій дільниці перемагав Олександр Шевченко. У нього було 377 голосів, а у Василя Вірастюка 141.

Причина визнання виборів недійсними – проблема із заявами та голосуванням вдома.

Крім того, пропала частина бюлетенів, а саме 100 бюлетенів за Шевченка. Нагадаємо, що відрив між Шевченком і Вірастюком йде на кілька сотень голосів.

Під час визнання виборів на одній з дільниць недійсними, були члени ОВК, які голосували проти. Але більшість була «за».

Кілька членів ОВК викликали поліцію. Один заявив про викрадення бюлетенів на цій невизнаній дільниці. 

Наразі, як зазначають на сайті ЦВК, опрацьовано 90,59% протоколів. Лідирує кандидат від президентської партії «Слуга народу» стронгмен Василь Вірастюк. За нього віддали голоси 14 500 виборців (31,51%), за друга і однопартійця Ігоря Палиці, власника «Буковелю» Олександра Шевченка – 13 586 (29,52%). Кандидат від «Свободи» Руслан Кошулинський набрав 13 268 голосів (28,83%). Решта кандидатів далеко позаду.

Нагадаємо, довибори у парламент у 87-му виборчому окрузі (центр – м. Надвірна) відбулися в неділю, 28 березня. Вибори проводились через те, що обраний у 2019 році від партії «Слуга народу» Зіновій Андрійович після перемоги на виборах у жовтні 2020 року міського голови Надвірної склав депутатський мандат.

У цьому окрузі на довиборах балотувалися 15 кандидатів. 16 березня кандидатка від партії «Європейська солідарність» Маруся Звіробій-Біленька заявила, що знімає свою кандидатуру на користь кандидата від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського.

За результатами березневого опитування соціологічної групи «Рейтинг», лідером був наближений до олігарха Коломойського ексдиректор туристичного комплексу «Буковель» Олександр Шевченко, якого підтримували 30,2% тих, хто визначився і взяв би участь голосуванні. За Руслана Кошулинського готові були голосувати 27,6%, за Василя Вірастюка від «Слуги народ»у – 26,9%. Рейтинг Марусі Звіробій становив 9,1%.

Пізно ввечері 28 березня штаб кандидата в нардепи Шевченка заявив, що за результатами паралельного підрахунку голосів на виборах у 87-му виборчому окрузі перемагає саме він.