8 вересня о 16:00 в центральному парку імені Лесі Українки відбудеться фінал Всеукраїнської акції «Нитка єднання - теплий прапор України».

Під час заходу буде об’єднано близько 900 зв’язаних шматочків у великий теплий прапор нашої країни та встановлено рекорд України. Зараз розміри прапора близько 2,40 метрів у ширину та більше 15-ти метрів у довжину. Точні розміри, кількість клаптиків та учасників акції буде підраховано у фіналі заходу.

Організаторами та ідейниками є громадська організація «Старт у Нове Життя», до складу якої входять виключно внутрішньо переміщені жінки, у партнерстві з Благодійним фондом «Рокада».

Метою акції є інтеграція, об'єднання, підтримка, згуртованість Українців з різних куточків України.

У межах проєкту «Нитка єднання» у серпні 2024 року внутрішньо переміщені особи та місцеві жителі Волині, Франківщини, Тернопільщини, Рівненщини та Хмельниччини об'єдналися, щоб разом створити щось неймовірне — клаптиковий прапор, що стане уособленням сили спільних дій.

«Це символ, того, що ми разом можемо подолати будь-які труднощі та зберегти нашу єдність, попри відстані та обставини. Фінал акції — нагадування про те, що в єдності наша сила. Ми продовжуємо тримати наш стяг високо, як символ свободи, незалежності та спільної боротьби за мирне небо над головою. Акція не має меж і кордонів!», — зазначають організатори.

«Шматочки прапору» організатори отримали з різних куточків України і не тільки! Львів, Київ, Луцьк, Рівне, Херсон, Харків, Двурічна, Миколаїв, Маріуполь, Одеса, Вугледар, с. Смідин, Кремінна, пгт. Привілля, Луганськ, Довжанськ, Колки, Хмельницький, Старобільськ, Северодонецьк, Волноваха, Слов'янськ, Горлівка, Верхнедніпровськ, Бахмут, Дружківка, Авдіївка, Козятин, Бердянськ. Німеччина, м. Анхаус, м. Аугсбург.

За бажанням необхідно було зв'язати шматочок майбутнього прапору синього або жовтого кольору, гачком або шпицями, розміром 20*20 см та передати цей шматочок організації.

«Ця акція не про «прапор», а про долі людей, яким довелось переїхати і покинути свої домівки. Про те, як «зв’язались» долі людей в різних містах України. Про те, як під час в’язання відволіктись від буденності. І про те, як Українці вміють і хочуть гуртуватись, об’єднуватись і інтегруватись в нових громадах. Проєкт «Нитка єднання» є унікальним свідченням об'єднання українців в умовах війни та розриву. Це не просто акція зі створення прапора – це символічне і емоційне вираження нашої колективної сили та єдності у складний час», — кажуть організатори.

Приєднатися до участі у заході запрошують внутрішньо переміщених осіб, лучан та гостей міста.

На учасників чекає концертна програма, майстер-класи, розваги, подарунки, флешмоб, фото зони, об’єднання шматочків теплого прапора та встановлення рекорду України. Для діток діятиме локація з аквагримом та майстерками.

Контакти організаторки акції: +380993177911 — Ганна Карамишева-Борисенко