Департамент муніципальної варти Луцької міської ради з 25 травня розпочинає ліквідацію несанкціонованої торгівлі з автомобілів на денних парковках по вул. Карпенка-Карого, 1а та тимчасових стоянок авто навпроти автостанції №1, що у м. Луцьку.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці муніципалів. 

Муніципали обіцяють штрафувати всіх, хто торгуватиме з автомобілів у зазначених місцях і вилучати товар. Притім посилаються на розпорядження міського голови від 19.04.2021 № 125 «Про робочу групу з питань виявлення та припинення стихійної торгівлі з автомобілів».

«Департаментом муніципальної варти будуть вживатись до порушників заходи адміністративного впливу, зокрема за ст. 152 та 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення, норми яких передбачають накладення штрафу відповідно: від 340 до 1360 грн та 119 грн з вилученням предметів торгівлі», – йдеться у дописі департаменту мунварти.

Нагадаємо, 13 квітня під час робочої зустрічі із представниками бізнесу  очільник департаменту економічної політики Луцькради Борись Смаль зазначив:

«Є думка перевести на Новий ринок підприємців, але не з «Пасажу», а гуртовиків, які торгують та заважають і пішоходам, і пасажирам автомобілів. Адже призначення цієї земельної ділянки – парковка, а там відбувається торгівля». 

Заступник директора фірми «Домінанта», у власності якої ТК «Пасаж», Сергій Фещенко в ефірі ГІТу пояснив:

«Територія довкола торгового комплексу «Пасаж» є в оренді у нас під автопарковку на законних правах. Територія ж вздовж вулиці – це, вибачте, територія муніципалів. Вони хай там все контролюють і наводять лад. Люди, які стоять на автопарковках – це або відвідувачі, або власники торгових місць на парковці, або ті, хто торгує продукцією. Вони підвозять вранці товар, довозять до місця торгівлі на території торгового комплексу і коли закінчується товар, вони знову підходять до автомобіля свого, де вони практично зберігають запаси товару. Всі, хто в нас давно, про це знають. Якщо хтось робить спроби продажу з буса, його попереджають, які в нас вимоги, і за недотримання попрощаємось назавжди».