Зі середини квітня обговорюють можливе перенесення торговців-гуртовиків із ринку «Пасаж» на інший кінець міста. Думку продавців і покупців довідувався спеціальний кореспондент ГІТ Вадим Ремісько у супроводі Сергія Фещенка (заступник директора фірми «Домінанта», у власності якої ТК «Пасаж»).

Оскільки та ділянка, що на вулиці Конякіна передана в оренду ПП ВКФ «Домінанта» під облаштування платної парковки, а там із припаркованих автомобілів продають овочі (переважно гуртом), в міськраді анонсували рейди мунвартівців.

“Територія довкола торгового комплексу “Пасаж” є в оренді у нас під автопарковку на законних правах. Територія ж вздовж вулиці – це, вибачте, територія муніципалів. Вони хай там все контролюють і наводять лад”. – Сергій Фещенко.

– Ці бусики, що стоять біля “Пасажу”. Люди там мають дотичність до торгового комплексу? – Конкретизовує кореспондент ГІТ (з 10-ї хвилини стріму)

– Люди, які стоять на автопарковках, це або відвідувачі, або власники торгових місць на парковці, або ті, хто торгує продукцією. Вони підвозять вранці товар, довозять до місця торгівлі на території торгового комплексу і коли закінчується товар, вони знов підходять до автомобіля свого, де вони практично зберігають запаси товару. Всі, хто в нас давно, про це знають. Якщо хтось робить спроби продажу з буса, його попереджають, які в нас вимоги і за недотримання попрощаємось назавжди. – Каже Сергій Фещенко, додаючи, що перевірок не боїться.

Що цьому передувало?

Під час робочої зустрічі очільника департаменту економічної політики Луцькради Бориса Смаля із представниками бізнесу (13 квітня) озвучили пропозицію перевести підприємців з вулиці Конякіна на Новий ринок, що на недодекомунізованій вулиці Боженка. Посадовець Борис Смаль конкретизував, що про перенесення всіх “пасажівців” не йдеться: «Є думка перевести на Новий ринок підприємців, але не з «Пасажу», а гуртовиків, які торгують та заважають і пішоходам, і пасажирам автомобілів. Адже призначення цієї земельної ділянки – парковка, а там відбувається торгівля. У результаті люди, які приїжджають на той же «Пасаж», машину не мають де поставити, бо там з вантажівки продають помідори. Тож є бажання цих оптовиків забрати на Новий ринок, бо він саме для гуртової торгівлі пристосований», – прокоментував чиновник. 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Контролери на сторожі CityCard. Адвокат про скандальне штрафування і мунварту Порівнюємо папери і реальність. 


Переселення – загроза?

"Не вважаю так, базари зростають, кількість підприємців теж, це потребує нових площ. У нас теж були незайняті площі, тепер уже не хватає. Є постійні клієнти, які приїжджають прямо сюди, вже налагоджені зв’язки. Людей треба заманювати туди не силоміць, а кращими умовами. Це як з лампочками. Є старі лампочки розжарювання, а є led-овскі, які значно економніші: люди це розуміють і обирають кращі. А щоб на нас тиснути, треба зафіксувати порушення з нашої сторони. Ми не розбійники, не хулігани, ми з самого початку пішли цивілізованим шляхом, по закону, пожежники, податкові, все приводим максимально в порядок".  – Сергій Фещенко в коментарі для ГІТ.

Один із продавців зазначив, що воювати не збирається, мовляв, якщо скажуть переїхати, то доведеться послухатися, адже випадок з підприємцями зі старого базару досить наочно показав баланс сил.  


Нагадаємо, що влада міста вирішила організувати 24, 25 та 28 квітня Великодні ярмарки на території Нового ринку на вулиці Окружній, тому міський голова Ігор Поліщук направив лист до голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка з проханням розглянути можливість внесення змін в схеми руху приміських автобусних маршрутів Львівського, Володимирського, Дубнівського, Рівненського та Ківерцівського напрямків в частині заїзду на Новий ринок. Таке рішення дало б можливість зручно довозити сільськогосподарську продукцію мешканцям сіл на ринок.