Денис Шмигаль повідомив, що ті, хто записався на щеплення через застосунок «Дія», зможуть звертатися до відповідних кабінетів вакцинації незабаром.

На брифінгу за результатами засідання уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль конкретизував дату: на цих вихідних, тобто 15-16 травня.

За словами прем'єра, уряд вирішив надати можливість вакцинації для всіх охочих у вихідні, оскільки в робочі дні рівень вакцинації досить високий, а у вихідні є незадіяні потужності в кабінетах вакцинації. Шмигаль зазначив, що для вакцинації використовуються вакцини, що мають ефективність понад 70 відсотків, а їхня безпека підтверджена.

Так само в Офісі президента (ОП) повідомили, що тих, хто записався на вакцинацію проти коронавірусу через застосунок "Дія", будуть прищеплювати у вихідні. 

Заповнити заявку можна менш ніж за п'ять хвилин, після цього особа отримує запрошення до пункту щеплення згідно із затвердженою міністерством охорони здоров'я Дорожною картою вакцинування. Віцепрем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевнив, що онлайн-послуга спростить мільйонам людей процес реєстрації, мінімізує контакти та черги, дозволить моніторити систему записів для ефективної організації процесу, а також матиме величезний антикорупційний ефект для країни".  

МОЗ України: COVID-сертифікати можуть запустити з 1 липня

"Ми знаємо, які потенційно дані будуть вносити в ковідні сертифікати в європейських країнах, навколо чого триває дискусія. Моє бачення - нам треба давати можливість внести всі необхідні дані, робити свій український сертифікат, який потім буде інтегрований з сертифікатами ЄС", - пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, якого цитує пресслужба відомства. Згідно з повідомленням, COVID-сертифікат буде внутрішнім документом, що міститиме дані про вакцинацію, а також зроблені негативні ПЛР-тести або одужання від COVID-19. Документ розробляють з урахуванням вимог Digital Green Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Дані вноситимуться через електронну систему охорони здоров'я, а сам сертифікат можна буде отримати в лікаря або згенерувати в застосунку чи на порталі "Дія"

Жорсткого карантину високопосадовці поки не обіцяють, однак навіть певні обмеження не рятують нас від інтенсивнішання сонячного випромінювання. Про ризики засмаги, правильний фотозахист і самоперевірку утворів на шкірі ми поспілкувалися із дерматовенерологом вищої категорії в студії ГІТ

ЧИТАЙТЕ І ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Оговтуємося від ковіду: правда про мігрень, перепади настрою і «треба прокапатись». ВІДЕО.