Не те що погоджень, взагалі жодних звернень до Луцької міської ради щодо встановлення електроопор на прибудинковій території п’ятиповерхівки на Задворецькій не було. Стовпи встановлені самовільно.

Про це у коментарі телеканалу ГІТ повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Микола Осіюк.

Нагадаємо, приватне підприємство «Інтер-буд-інвест» незаконно встановило три електроопори на прибудинковій території п’ятиповерхівки на вулиці Задворецькій, 15 у Луцьку. 

У п’ятницю, 6 серпня, працівники цієї фірми приїхали у двір і, не показавши мешканцям жодних погоджень, самовільно встановили три стовпи: один – біля дороги, другий – взагалі між дитячим майданчиком, спортивними снарядами і сушкою для білизни, третій – поблизу електропідстанції. 

Під час з’ясування ситуації у Луцькій філії ПрАТ «Волиньобленерго» інженер заявляв

«Було звернення в усній формі до Луцької міської ради: «Кому належить прибудинкова територія?» – «Нам. Територія, земельна ділянка на балансі міської ради». Значить, з Осіюком мав бути погоджений проєкт. Ми нічого не робили, не надавали ніякого дозволу».

Микола Осіюк у розмові з представником мешканців будинку спростував ці слова:

«На сьогодні в департамент житлово-комунального господарства за цим фактом ніхто не звертався. Ми дзвонили директору КП «Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло», щоб з’ясувати, можливо, це опори освітлення. Він з’ясував, що це ставить опори підрядник «Волиньобленерго» – веде електрику. Жодних дій, жодних погоджень і жодних підключень до наших мереж не відбувалося. Це все зроблено самовільно і без жодних на те погоджень і будь-яких рішень. Ви, як мешканці, так само і організація, яка експлуатує ваш житловий будинок і прибудинкову територію, вправі звернутися у правоохоронні органи або в інші структурні органи з приводу факту самовільного встановлення цих опор».

За словами мешканця будинку пана Олександра, уже написана заява у правоохоронні органи, земельну інспекцію, звернення до міського голови Ігоря Поліщука з проханням сприяти вирішити цю ситуацію.

Реагуючи на звернення, у вівторок, 10 серпня, на прибудинкову територію навідався інспектор департаменту муніципальної варти Луцької міської ради (на фото). Вимога мешканців будинку – змусити підрядника демонтувати самовільно встановлені електроопори.

Громадське Інтерактивне Телебачення й надалі відстежуватиме цю ситуацію.