На прибудинковій території п’ятиповерхівки, що на вулиці Задворецькій, 15 у Луцьку, в п’ятницю, 6 серпня, невідомі особи встановили три електроопори. Жодного погодження на встановлення ніхто не надавав.

Про це жителі багатоповерхівки розповіли в ефірі телеканалу ГІТ.

«У п’ятницю, повернувшись з роботи, мешканці будинку побачили на подвір’ї встановлені електроопори, – каже житель багатоповерхівки Олександр. – Ми, як мешканці будинку, жодних робіт для потреб будинку не замовляли. Як з’ясувалося, представники підрядної організації, які тут пробували це все монтувати, заявили, що виконують замовлення «Волиньобленерго». Близько 16-ї години особисто я був у «Волиньобленерго», де мені зазначили, що на той момент вони не були в курсі. Жодних технічних умов для під’єднання до свого трансформатора, який перебуває в них на балансі і до якого візуально ведуть ці електроопори, вони не видавали. Самі підрядники на вимогу одного з мешканців будинку жодних документів не надали: ані проєкту, ані дозволів на земляні роботи. Сказали звертатися до «Волиньобленерго».

Мешканці будинку дізнавалися, чи погоджував підрядник встановлення електроопор у ЖКП №7, яке обслуговує цю прибудинкову територію. У жеку відповіли, що ніхто за погодженням до них не звертався.

Пан Олександр розповів, що при ньому з ПрАТ «Волиньобленерго» телефонували у Луцьку філію цієї фірми. Вдалося дізнатися, нібито роботи виконував підрядник, якому видали техумови саме в цій філії.   


Чому не погодили встановлення електроопор із балансоутримувачем будинку, на прибудинковій території якого їх поставили? Один стовп – біля дороги, другий – взагалі між дитячим майданчиком, спортивними снарядами і сушкою для білизни, третій – поблизу електропідстанції.

Аби почути відповідь на це запитання, мешканці будинку разом із кореспондентом ГІТу вирушили у Луцьку філію ПрАТ «Волиньобленерго».

Директор філії взагалі відмовився будь-що коментувати на камеру, а інженер сказав, що їхнього дозволу взагалі немає.

На прохання, раз немає дозволу, забрати ці електроопори, інженер відповів: 

Я їх не ставив. Я не знаю, хто ставив. Підрядник ставив.

На вимогу показати дозвіл на встановлення інженер відповів:

Нема таких документів. Було звернення в усній формі до Луцької міської ради: «Кому належить прибудинкова територія?» – «Нам. Територія, земельна ділянка на балансі міської ради». Значить, з Осіюком (Микола Осіюк – директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради – ред.) мав бути погоджений проєкт. Ми нічого не робили, не надавали ніякого дозволу.

– Чиї ж стовпи?

Не знаю, підрядника. Підрядник взяв зобов’язання на виконання цих робіт. Він придбав опори, поставив. І тоді ми згідно з дозволом включаємо, подаємо напругу.

– Хто підрядник? Назвіть конкретно підприємство, яке є підрядником?

О 3-й годині подивимось, на кого виданий проєкт. 

– Тобто ви не знаєте?

Я можу помилитись.

Громадське Інтерактивне Телебачення й надалі продовжуватиме відстежувати цю ситуацію, щоб з’ясувати, чи законно проведені роботи, а якщо ні – хто за це відповідатиме?