У завокзальному мікрорайоні Луцька тривають ремонтні роботи, на які запланували витратити 2,9 мільйона гривень. Ми задокументували на відео, що вже встигли зробити і що очільник департаменту ЖКГ обіцяє у сквері.

Під час обговорення питання щодо внесення змін до бюджету Луцької міської територіальної громади депутат Андрій Лучик поцікавився, коли завершаться роботи з облаштування скверу поряд зі школою №26 у Луцьку. Адже створення скверу на цій території планувалося давно. «Це густонаселений район, де немає зеленої зони. Зрозуміло, що така ділянка для відпочинку лучан там необхідна», – зауважив депутат. Міський голова Луцька Ігор Поліщук відповів, що роботи з облаштування скверу вже розпочалися у середу, 25 серпня. Їх планують завершити до кінця вересня. 

Пропонуємо звернути увагу, що зовсім поряд є територія, площею 0.2678 га, яка вимагає не меншого благоустрою. Там передбачалося спорудження торгово-офісного комплексу за адресою проспект Соборності 34А. Початок будівництва датований 6 квітня 2012 року, а закінчення, заплановане на 6 жовтня 2013 року, так і не сталося. Замовником було приватне підприємство "Луцька будівельна компанія". Номер дозволу на будівництво, як помітили журналісти ГІТ у паспорті об'єкта, №ВЛ08312053461. 

Також редакція ГІТ ознайомилася з ухвалою суду № 88823169 від 17 квітня 2020 (Волинського окружного адміністративного суду), коли позивач, ПП «ЛБК») звернулося з позовом до Луцької міської ради.