Заходи з викриття проводили працівники управління міграційної поліції ГУНП у Волинській області спільно з ГОРВ 6 прикордонного загону у Волинській області, ДОЗОР та слідчими Володимир-Волинського відділу поліції за процесуального керівництва Володимир-Волинської окружної прокуратури.

Нагадаємо, що у вересні минулого року два громадянини України, жителі м. Києва та Київської області, намагалися незаконно переправити до Республіки Польща громадянина Сирії за грошову винагороду. Тоді їх викрили та задокументували.

У листопаді були проведені санкціоновані обшуки у помешканнях фігурантів. Правоохоронці виявили та вилучили речові докази по справі: банківські картки, мобільні телефони, ноутбуки, флешнакопичувачі, стільникові картки різних операторів зв’язку, копії документів іноземних громадян, чорнові записи тощо.

Під час досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, встановлено, що організував протиправну діяльність групи осіб 50-річний громадянин Сирійської Арабської Республіки. Він переховувався від правоохоронці та перебував у розшуку.

Зловмисника затримали 4 лютого у м. Вишгород Київської області. Йому оголосили підозру в скоєнні злочину та обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.