Заходи проводили оперативні співробітники Управління міграційної поліції ГУНП спільно зі слідчими Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області та працівниками 6 прикордонного Волинського загону, військовослужбовцями спецпідрозділу ДОЗОР, під процесуальним керівництвом Володимир-Волинської окружної прокуратури.

Під час досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України встановили, що два громадянина України, жителі м. Києва та Київської області, організували незаконне переправлення з території України до Республіки Польща громадянина Сирії за грошову винагороду, – інформує пресслужба поліції Волині.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у помешканнях фігурантів, під час яких виявили та вилучили речові докази по справі: банківські картки, мобільні телефони, ноутбуки, флеш-накопичувачі, стільникові картки різних операторів зв’язку, копії документів іноземних громадян, чорнові записи тощо.

Фігурантам кримінального провадження оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Триває слідство.