У Луцьку з маршрутки №32 контролери висадили дитину, яка їхала в школу села Липини і хотіла заплатити водієві, бо не мала еклектронного квитка.

Про це написала Любов Гвоздецька у соцмережі.

Інцидент трапився в четвер, 30 вересня. Школяр сів у маршрутку на вулиці Теремнівській.

«Прохання до можновладців, перевізників, контролерів та керівників школи пояснити болюче питання, чи діти мають платити карткою по 6 грн, як дорослі, чи платити 3 грн водієві. Як діяти дітям в такій ситуації, а особливо, коли вигнали з маршрутки, залишившись серед дороги, а ще починаються холоди. Шановні, підлючайте людяність, шукайте вихід вже і сьогодні, а не звинувачуйте дітей та батьків. В маршрутці їхали дорослі, і чому ніхто не втрутився, захищаючи перелякану дитину, невже, вийшовши з транспорту, нікого не замучила совість?» – обурюється авторка допису.

Депутат Підгайцівської сільської ради Світлана Зінкевич прокоментувала цю ситуацію так:

«На 10-й черговій сесії депутати прийняли рішення щодо включення школярів, які доїжджають до Липинського ліцею маршруткою 32, до пільгової категорії. Учора (четвер, 30 вересня – ред.) на виконкомі затвердили список школярів та погодили тристоронній договір з Сіті-Кард та перевізником. Уже триває розроблення і тестування електронних квитків. Це займе трохи часу. Також паралельно іде робота над договором з перевізником маршруту. А от в ситуації, яка склалася, винні всі: і люди, які їхали й не заступилися за дитину, контролери, які це зробили, і я ніяким чином не знімаю вини з влади. Знаю, що водії з розумінням ставляться і підвозять школяриків. Як депутат, ініціюю звернення щодо роботи контролерів».