Про те, що сталося на Волині неподалік кордону з Польщею, гуде усе село: сестра сестру порізала. Люди шоковані. Розповідають, що менша так старшу штрикала ножем, що один не витримав і зламався, тоді дівчина вхопила іншого. Про це пише «Вісник+К».

Мати їздила по заробітках, батько був в АТО

Ця кривава драма розігралася у звичайній сільській родині. Після розлучення батьків Оксана з Богданою залишилися жити з мамою. На плечі жінки лягло і виховання, і утримання дітей. Бо від колишнього чоловіка помочі було мало.

– Він любив горілочку, – розповідають у селі. – Але його якось взяли в АТО. Знаєте, і війну пройшов, і вернувся. А вдома помер.

Його ж колишня дружина змушена була мотатися по заробітках. Бо ж дівчат треба було і одягнути, і вивчити. Виросла Богдана, й собі рвонула за кордон, у селі ж роботи – катма. А десь пів року тому повернулася.

– Трудолюбива, хороша дівчина, – відгукуються про неї односельці.

А от про меншу розповідають неохоче.

– Ще зі школи Оксана якась «така». Словом, вітряна. Нема з неї нічого хорошого, – кажуть одні.

– Мати школу для неї міняла. Бо щось там у нашій не зладилось – перевели її у сусіднє село. І колишнього голову Оксана за барки хапала. Бо скарги були, то він ніби ходив дівчину втихомирювати. Ой, всяке з нею було, – додають інші.

– Справді, Оксана – непроста дитина, – підтверджує староста села. – Були з нею інциденти.

А хтось обмовився, що кум дівчини нібито мав проблеми із законом через заборонені речовини. «Може, й вона що вживала», – припускають.

Лезо ножа не витримало удару й вигнулось

Тієї ночі Богдана лягла спати, не дочекавшись сестри на ніч. Оксана повернулася під ранок, ще й нібито не сама. Між дівчатами виникла суперечка, яка переросла у криваве місиво.

– Я зразу не знав, що сталося, – зізнається односельчанин Василь. – Аж тут швидка приїхала, поліція, Богдану несли в машину під крапельницями. А мене покликали за свідка, то я розкажу, що там бачив.

Найбільше чоловіка здивувало те, що все довкола було залите кров’ю. Він так і сказав:

– Крові було, як на м’ясо¬комбінаті на бойні! І на кухні, і в спальні, і на веранді. На траві при вході також була. Хрестика на вулиці знайшли, золоту цепочку. А на столі у хаті гроші лежали, ніхто їх не забрав. У спальні все було перекинуто. Нібито з ліжка простинь знімали й на куски різали, щоб Богдані пов’язки зробити, кров спинити.

Мало не все тіло дівчини було «поштрикане». Запитую, чи знайшли правоохоронці ножа, яким бідолашну різали.

– Знайшли. Ножів, до речі, два було. Один у квітнику знайшли міліціанти. Поломаного, мав лезо загнуте, – розповідає чоловік.

Наробила біди і поїхала на навчання?

Це ж з якою люттю треба було бити дівчину, щоб ніж не витримав? Які слова могли спровокувати настільки серйозний конфлікт? Це та інші запитання ми адресували Василю Прий¬мачуку – начальнику відділення поліції № 1 (м. Любомль) Ковельського районного управління поліції.

– Поки нічого не можу сказати, таємниця слідства, – відповів він.

Але додав, що у Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено провадження за статтею 121, ч. 1 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя. Карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

– Підозрювана затримана? – поцікавились ми.

– На сьогодні не можу сказати, є один підозрюваний чи кілька. Слідство триває. Але поки не затриманий ніхто, – відповів Василь Вікторович.

Відомо, що поки лікарі боролися за життя Богдани, її сестра повернулася на навчання. Спочатку поранену оперували хірурги в Любомльській районній лікарні, пізніше дівчину перевели до Луцька. Нині її життя поза загрозою.

Спілкуватися з журналістами ні потерпіла, ні мама дівчат, яка терміново повернулася з Польщі, не захотіли. Для родини те, що сталося, – великий шок.

– Зрозумійте, мама дуже обох дочок любить, – кажуть у селі. – Для неї те, що сталося, найбільша трагедія.

Наталія КРАВЧУК