У торгівельно-розважальному центрі «Порт-Сіті» в Луцьку триває 2-й Фестиваль професій.

Захід організувала адміністрація закладу. Він відбувається у четвер, 14 жовтня, на парковці і у приміщенні ТРЦ.

Вперше Фестиваль професій відбувся у 2019 році. Через пандемію коронавірусу торік його не проводили.

Цьогоріч дітям показують близько 150 різних професій: від традиційних широко відомих до рідкісних. Є тут професії пожежника, військовослужбовця, регулювальника, поліціянта, медика «швидкої допомоги», юриста, ІТ-спеціаліста, танцюриста східних танців, актора цирку, садівника, лісоруба, тренера з гімнастики, діджея, нотаріуса, спеціаліста фейс-арту і багато-багато інших.

Діти отримують карту професій, на яку, переміщуючись по різних локаціях, збирають наліпки. Щоб отримати наліпку, потрібно правильно відповісти на запитання або ж розгадати загадку чи шараду.

Хто збере мінімум 20 наліпок, той отримує право на безплатну розвагу в «Порт-Сіті». Також о 17-й годині між найактивнішими учасниками відбудеться розіграш суперпризів: смартфона і фітнес-браслету.

Школярі також побували у відділі кадрів закладу, де писали заяви про прийом на роботу, і в кабінеті директора, де проводили нараду.

Знайомлять із різноманіттям професій і фахівці Волинського обласного центру зайнятості, а для старших учнів проводять профорієнтаційні тестування, визначаючи, який напрям діяльності відповідає їхнім творчим нахилам.

Локації фестивалю розміщені на парковці ТРЦ і у приміщенні – в коридорах і фойє від 1-го до 3-го поверхів.

Захід проходить у веселій атмосфері, учасників розважають співаки і танцюристи.