За наполегливої позиції прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури двоє волинян, визнаних винуватими у вчиненому за попередньою змовою групою осіб розбої з проникненням у приміщення (ч. 2 ст. 187 КК України), відбуватимуть реальне покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Слідство довело, що зранку 11 липня 2017 року молодики проникли у приміщення кредитної установи на вулиці сенаторки Левчанівської у Луцьку й, застосувавши сльозогінний газ та насильство до працівниці офісу, викрали з сейфа понад 19 тисяч гривень та відеореєстратор, – повідомляє Волинська обласна прокуратура. 

Вирок Луцького міськрайонного суду від 22 грудня 2017 року дії чоловіків перекваліфікували на ч. 3 ст. 186 КК України – грабіж, із застосуванням насильства, що не є небезпечним для життя та здоров’я особи, вчинений за попередньою змовою групою осіб з проникненням в приміщення, та засудив обох до п’яти років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового строку.

Прокурори оскаржували це рішення і в апеляційному, і в касаційному порядку.

Двічі справа розглядалася у Верховному суді за касаційними скаргами прокуратури.

За результатами чергового апеляційного перегляду вироком Львівського апеляційного суду волинян визнали винуватими у розбійному нападі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з проникненням у приміщення (ч. 2 ст. 187 КК України) та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі кожному.