Мешканці гуртожитку, який входить до єдиного майнового комплексу Ковельського центру профтехосвіти, не мають належних умов для життя. Цього року їм повідомили, що не надаватимуть комунальні послуги.

Про це у своєму запиті повідомив депутат облради Сергій Кошарук. Йдеться про гуртожиток, розташований за адресою вулиця Чубинського,16, пише ІА Волинські новини.

Гуртожиток є частиною єдиного майнового комплексу навчального закладу Ковельський центр ПТО і мешканці попереджені, що їм не будуть надаватися комунальні послуги: вода, електроенергія, тепло, – зазначив він.

Тож він оголосив запит до голови ОДА з вимогою невідкладно організувати забезпечення мінімально необхідних послуг для життя людей, а в подальшому – вилучити гуртожиток зі складу єдиного комплексу і передати Ковельській громаді в комунальну власність. Це, своєю чергою, зменшить навантаження і на сам навчальний заклад.

Як зазначив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, питання дуже актуальне.

«Там люди залишилися заручниками і їм немає як існувати», – резюмує він.

До слова, як інформувало видання Ковель.media, державний навчальний заклад «Ковельський центр професійно-технічної освіти» повідомив жильців, що змушений припинити постачання енергоносіїв для свого гуртожитку зв’язку з відсутністю коштів через припинення фінансування. Адміністрація закладу повідомила, що подачу тепла, води та електроенергії мають припинити з 18 жовтня цього року. В цьому гуртожитку є мешканці, які прожили тут від 10 до 30 років, усі вони уклали договори оренди на проживання.