Судили колишнього першого заступника міського голови Нововолинська Андрія Сторонського за преміювання сестри, яка працювала начальницею управління освіти, на понад 30 тисяч гривень. Наразі він займає посаду заступника голови Володимир-Волинської районної державної адміністрації.

Про це стало відомо з постанови Нововолинського міського суду Волинської області, - пише ІА «Волинські новини».

Так, будучи першим заступником Нововолинського міського голови, секретарем міської ради та безпосереднім керівником своєї двоюрідної сестри, яка обіймала посаду очільниці управління, при видачі у червні, липні та листопаді 2020 року розпоряджень про преміювання включив туди і свою сестру, не повідомивши виконавчий комітет міської ради про наявність у нього реального конфлікту інтересів.


Так, протягом трьох місяців колишній посадовець преміював свою сестру на 30 тисяч 139 гривень.

У суді Андрій Стронський категорично заперечив родинні стосунки із начальницею управління освіти Нововолинської міської ради. Також він вважав докази, зібрані уповноваженими особами управління стратегічних розслідувань у Волинській області та надані прокурором під час судового розгляду, недопустимими, посилаючись на те, що вони здобуті з порушенням прав третіх осіб.

Вважає, що органом, який склав протоколи, безпідставно вказано, що керівниця управління освіти є його двоюрідною сестрою. Водночас він наголосив, що, видаючи розпорядження про преміювання, не надавав жодних переваг начальнику управління освіти, а підписував розпорядження про преміювання працівників без вказівки на конкретні прізвища та при визначенні розміру премії керувався виключно Положенням про преміювання. Він просив закрити провадження у справі в зв`язку з відсутністю події.

Однак суд, дослідивши докази, прийшов до висновку, що посадовці таки є родичами. На заперечення родинних стосунків Андрій Стронський не надав жодних доказів.

Відтак суд постановив визнати Андрія Сторонського винним та призначив йому покарання у виді штрафу 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3 тисячі 400 гривень.