Екологія, картографія, спортивне орієнтування, плавання на байдарках – ці та інші напрямки вивчають гуртківці Волинського центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства, — розповів Суспільному директор центру Богдан Бальбуза.

Нині у гуртку займається півтори тисячі дітей різного віку.

Старшокласниця Богдана Мацко займається в туристичному гуртку 9 років. Дівчина каже, що навички з туристичного орієнтування, вміння правильно прочитати карти, неодноразово допомагали їй у повсякденному житті.

Інна Серединська орієнтуванням займається з 3-го класу. У своїй віковій категорії школярка стала чемпіонкою області зі спортивного орієнтування. Розповідає для того, щоб перемогти треба не спішити, коли розглядаєш карту місцевості, швидко орієнтуватися та бігати.

Керівник гуртка Ігор Мальчик розповідає, що у період карантину в стінах навчального центру займаються мало. Всі тренування відбуваються на вулиці.

Чотири роки поспіль Волинь в переможцях Чемпіонату України з походів.

«Усе завдяки хорошій навально-тренувальній базі. В нас серед аналогічних закладів - одна з найсильніших баз водного туризму. Ми закуповуємо байдарки, катамарани, сабборди», — каже Богдан Бальбуза.

У планах на наступний рік, каже директор центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства, навесні стартувати з активними водними проєктами.