У селищі Торчин на Волині компанія нетверезих ромів напала на атовця, який зробив їм зауваження за те, що чіплялися до людей і дебоширили.

Інцидент трапився у неділю, 3 жовтня. Фото і відео побиття оприлюнила у фейсбуці місцева мешканка Іванка Улітовська. У справу втрутилися СБУ та спілка АТО Волині, повідомляє  «Інсайдер Медіа».

Як розповів депутат Торчинської селищної ради та волонтер Василь Пристайчук, конфлікт набув масового розголосу.

«Сьогодні вранці поспілкувались з головою. Він все зробив в межах закону, те, що може – написав звернення до поліції з приводу інциденту. На даний момент вже приїхали СБУшники, поліція і представники Спілки ветеранів АТО Волині вже теж на підході. Максимум, що їм загрожує – це «хуліганка». Але прецедент набув масового розголосу? і так просто це не залишиться», – розповів Василь Пристайчук.

За словами депутата, побитий атовець із села Хорохорин, що поруч із селищем Торчин. Він з пересадкою добирався з Луцька додому. Чекаючи на маршрутку в центрі селища, зробив зауваження компанії нетверезих ромів.

«Вони дебоширили в центрі Торчина, великого смітника перекинули, на асфальті п'яні лежали, до людей чіплялись. Він зробив їм зауваження, і понеслось… Добре, що в магазині поруч був ще один колишній атовець, який вибіг, і ще один місцевий мешканець. Вони одразу кинулись їх розбороняти», – каже Василь Пристайчук.

Попри отримані травми, побитий чоловік відмовився писати заяву до поліції. Щодо самих ромів, які напали на атовця, то у Торчині їх називають «приїжджими», і про них селищем шириться недобра слава. Кажуть, роми з інших родин і самі намагаються оминати цю компанію десятою дорогою і жодних справ з ними не ведуть.