Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради замовив встановлення «лежачих поліцейських» у луцького підприємця Георгія Острова. Його напередодні журналісти зловили на змові під час тендеру на закупівлі медичних сумок-укладок.

Про це пише Еля Серкожаєва на сайті Центру журналістських розслідувань «Сила правди».

Допорогові закупівлі на майже 84 тисячі гривень за встановлення двох обмежувачів швидкості у дворах комунальники провели в середині серпня, про що опублікували документи на Prozorro.

Одного «лежачого поліцейського» мають встановити на заїзді до прибуткової території на вулиці Кравчука, 26-б. Вартість робіт – 44 тисячі 972 гривень. Інший – на заїзді до прибудинкової території на вулиці Львівська, 63 за 39 тисяч 289 гривень.

За два тижні після укладення договорів – 2-го вересня – депутат міської ради Михайло Наход написав на своїй сторінці у мережі Facebook, що 20 тисяч гривень з необхідної суми на встановлення «лежачих поліцейських» на Львівській, 63 влада виділила з його депутатського фонду.

«З загальної суми, яку треба було витратити на ремонт – більше 39-ти тисяч, 20 тисяч взяли із мого депутатського фонду», – прокоментував ситуацію депутат.

Напередодні Центр журналістських розслідувань «Сила правди» писав, що Георгій Остров разом із підприємницею Тетяною Пронозою розіграли поставку медичних сумок для комунальної установи «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» на суму 477,4 тисяч гривень. Остров та Проноза напередодні разом створили дві фірми медичного спрямування, однак це не завадило їм створити ілюзію конкуренції на тендері. Обоє підприємців подали схожу документацію. Зокрема, довідки із однаковими вихідними даними, змістом, помилками та дефектами друку/сканування. Також підприємці подали документи в один день, з різницею всього у дві години.

Невдовзі після цього департамент ЖКГ і замовив у Георгія Острова встановлення «лежачих поліцейських» на суму більше 84-х тисяч гривень.

Георгій Остров зареєструвався фізичною особою підприємцем 15 червня 2007 року у Луцьку на вулиці В’ячеслава Чорновола, 2В. Його основна діяльність – інші роботи із завершення будівництва.

За даними «Prozorro», Георгій Остров загалом взяв участь у восьми закупівлях, з яких уклав шість договорів на 633 тисячі гривень саме на допорогових процедурах, що стосувались ремонту робіт.

На місцевих виборах 2020 року Георгій Остров балотувався у депутати Луцької міської ради за списком партії «За майбутнє» у територіальному виборчому окрузі №4, але мандата не отримав, набравши лише 11,27% голосів.

На місцевих виборах 2015 року балотувався у депутати Луцької районної ради за списком партії «Батьківщина», але тоді йому теж не пощастило – лише 5,4% голосів.