У Луцьку відзначили чемпіонів Паралімпійських ігор та їх тренерів.

Про це пише на своїй сторінці у фейсбуці голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Олімпійські дні для усіх нас були особливими, ми стежили за кожним вашим виступом. Дякую вам за радість, яку ми щораз відчували, коли на вашу честь звучав гімн України та піднімався синьо-жовтий стяг, – зазначив Григорій Недопад.

Крім грамот та подяк, спортсменам вручили високі державні нагороди. Відповідно до Указу Президента за значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, досягнення високих спортивних результатів на XVI літніх Паралімпійських іграх у місті Токіо (Японія), орденом «За заслуги» II ступеня нагородили чемпіона Паралімпійських ігор з параканое Сергія Ємельянова та головного тренера національної збірної команди України з параканое В'ячеслава Загребу. Ордену княгині Ольги III ступеня удостоїли срібну призерку Паралімпійських ігор з параканое Марину Мажулу. Почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» присвоїли Валерію Дружиновичу – тренерові-викладачу з пауерліфтингу обласної ДЮСШ для осіб з інвалідністю.

Призерів паралімпіади Сергія Ємельянова та Марину Мажулу також відзначили пам’ятними подарунками та сертифікатами на суму 50 тисяч гривень.