У Луцьку мешканці вулиці Гущанської просять перенести авторинок, який формально існує на вулиці Єршова 6, за межі міста. Люди скаржаться на постійний безлад, стихійне паркування, антисанітарію і гучну музику, яку навіть вночі часто вмикають «торгаші» під їх вікнами. 

Про це мешканці вулиці Гущанської розповіли спецкору ГІТу Денису Реміську

«Ця проблема триває вже не один десяток років, і це – проблема авторинку, як такого, який існує на тій території, на якій він існувати природньо не повинен.  Наше звернення (до міської влади – ред.) одне –  забрати ринок з території міста взагалі, винести його за межі Луцька. Він тут існує нелегально і не відповідає жодним санітарним нормам, жодним людським, природним нормам... Це факт, але на це ніхто не звертає уваги, оскільки всі, хто тут торгує автомобілями нелегально – зацікавлені, вони заробляють на цьому. Наша основна задача і задача міської влади – винести авторинок за межі міста», – каже мешканець вулиці Гущанської Павло.

Зі слів чоловіка, відвідувачі цього ринку створюють повну антисанітарію, перевантажені всі прилеглі вулиці, вся промислова зона стоїть, немає доїзду ні «швидким», ні пожежникам, а поруч Північна підстанція.

«Наші діти не можуть в школу нормально піти. Ці всі «торгаші», «перекупщики» нам просто перекривають дорогу. Туалетів нема... а діти на все це дивляться, і ми дивимось, а зробити нічого не можемо», – додає лучанин. 

Люди розповідають: сам авторинок існує 20 років. Офіційно він знаходиться по вулиці Єршова, але автомобілі скупчуються по вулицях Карбишева, Гущанській й інших. Тобто там, де непотрібно платити гроші. Люди кажуть, що неодноразово зверталися як до міської, так і до обласної влади. Результату немає. Кількість автомобілів щороку збільшується й авторинок відповідно розширюється. Мешканці неодноразово викликали працівників поліції, аби ті розблокували заїзди до вулиць.

Хоча авторинок працює лише в четвер і неділю, автомобілі там стоять щодня. 

Голова вуличного комітету «Гущанський» Володимир Маць зауважує, автобазар можна було б перенести у Липини або Прилуцьке. 

«Є паї у Прилуцькому, Липини, поля... сотні гектарів є. Тим більше, є паї недіючі, де десятками років ніхто нічого не садить.  Перенесіть ринок туди і розвантажте наші дороги, і не буде тієї антисанітарії і того всього», – каже Володимир Маць. 

Детальніше на відео: