У неділю, 14 листопада, о 13.00 розпочнеться міжвідомча нарада під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова з керівниками міністерств і відомств, правоохоронних органів і військових формувань, головами Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської обласних державних адміністрацій.

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

Зазначається, що метою наради є координація і контроль за виконанням центральними та місцевими органами виконавчої влади, правоохоронними органами, військовими формуваннями завдань, які визначені за результатами засідання РНБО 10 листопада, зокрема, про додаткові заходи із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону.

Нарада відбудеться у приміщенні Волинської обласної державної адміністрації. По завершенні наради заплановано брифінг секретаря РНБО.

Як відомо, міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою, Латвією триває із серпня. Країни звинувачують Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску в рамках ворожих гібридних дій проти них як країн ЄС.

Цього тижня великі групи мігрантів намагалися прорватися через кордон з Білорусі до Польщі, але частину з них польським прикордонникам вдалося повернути назад на лінію кордону.