П’яний 22-річний водій збив у Луцьку єпископа Олега Ведмеденка, який є засновником та постійним ведучим Біблійної школи духовного вдосконалення. Через перевищення швидкості на кільці біля стадіону «Авангард» водія занесло. Автівку викинуло на бордюр, де він збив пішохода. Духівник помер у лікарні.

ДТП сталася близько 22-ї години в неділю, 14 листопада, повідомляє ІА «Волинські новини».

Водій автомобіля Mazda з номерним знаком АС2941ЕІ намагався втекти з місця події, проте його затримали патрульні поблизу РЦ «Промінь». Відомо, що водій був п’яний – рівень алкоголю в крові 1.27 проміле.

З власних джерел редакції стало відомо, що за кермом перебував 22-річний житель села Жидичин  Роман Вікторович Савич.

Як розповів очільник Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги Володимир Шмаль, у результаті зіткнення 60-річний пішохід отримав важкі травми: від удару у нього – травматична ампутація нижньої третини правої гомілки. Також роздроблений таз, травма легень, черепно-мозкова травма. Зі слів очевидців, удар був такої сили, що пішохода відкинуло майже на 20 метрів.

Через важку травму єпископ втратив багато крові. Бригада «швидкої» відразу доставила його у Луцьку міську клінічну лікарню, де перевели до реанімації. За його життя до останнього боролись лікарі, проте вранці 15 листопада його серце перестало битись.

Довідково.

Олег Ведмеденко – єпископ Волинський і Галицький Української апостольської православної церкви, засновник та постійний ведучий Біблійної школи духовного вдосконалення. Богослов, письменник, проповідник і місіонер.

Народився і живе в Луцьку.

Освіта світська – вища: Київський інститут інженерів цивільної авіації (КІІЦА), тепер – Національний авіаційний університет (НАУ). Освіта духовна – Волинська духовна семінарія (ВДС).

Займається дослідженням Святого Письма. Послідовник Каппадокійської школи богослів'я (духовне тлумачення). Організатор та активний учасник християнського просвітницького руху.

Постійний ведучий духовних рубрик в багатьох регіональних та всеукраїнських газетах та інтернет-ресурсах. Член Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Дипломант Премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності за 2009 рік.

Автор книги проповідей «Ключ Давидів» (2001 р.), посібника з духовного діяння «Нехай буде воля Твоя…» (2001 р.), двох книг із серії «Відповіді священнослужителя» – «Іще ніч...» і «Смак Благодаті» (2004 р.), книги з серії «Духовний щоденник» – «Духовні дороговкази» (2019 р.) та посібника з літургики «Пояснення церковних богослужінь» (2020 р.).