Винуватець моторошної ДТП у Луцьку на вулиці Конякіна, в якій загинуло двоє людей, 7 років проведе за ґратами.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, повідомляє ІА «Волинські новини».

У липні 2017 року юнак на мотоциклі Suzuki, рухаючись вулицею Конякіна у напрямку вулиці Гордіюк, під час обгону виїхав на зустрічну смугу та збив велосипедиста, який рухався назустріч. Постраждалий пролетів декілька метрів та впав на проїзній частині вулиці.

Потому Suzuki в’їхав в автомобіль Opel Astra, що стояв на виїзді з гуртівні. Від удару водій та пасажир вилетіли з мотоцикла. Один опинився на капоті, інший – перелетів авто. Обох постраждалих забрала «швидка».

Велосипедист загинув на місці від отриманих численних травм. У загиблого залишилась дружина та четверо дітей.

Вже у лікарні в пасажира мотоцикла діагностували закриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, забій плеча, множинні садна стегон та колін, а також численні крововиливи. Він помер у реанімації. Водій двоколісного транспорту також отримав численні травми.

У суді винуватець ДТП свою вину не визнав. Як розповів, на момент аварії він нібито сидів позаду, а за кермом мотоцикла був загиблий знайомий, а сам момент зіткнення не пам’ятає. Та додав, що ні водійського посвідчення, ані навичок водіння він не має.

Але вину обвинуваченого вдалося встановити зібраними доказами та за допомогою відео моменту аварії з камери спостереження.

Взявши до уваги тяжкість скоєного злочину та те, що водій у результаті аварії отримав інвалідність, суд призначив йому 7 років позбавлення волі. Також постановив стягнути на користь дружини загиблого велосипедиста 400 тисяч гривень моральної шкоди.