Два брати-сироти, які відстають у розвитку, живуть у селі Запуст Війницької територіальної громади Володимир-Волинського району Волині. 5 років тому у них горіла хата, та досі ніхто не допоміг її полагодити.

Про це пише у фейсбуці луцька волонтерка, яка привезла продукти цим чоловікам.

«Те, що побачили мої очі, я не можу передати словами... я просто розридалася... як? Як так можна жити? Як можна бути такими байдужими людьми, котрі живуть поряд цих хлопців?

Роман та Андрій, 36 і 34 роки. Вже десяток літ живуть одні. Батьки повмирали. Виховувалися в спецшколі Затурців, оскільки є людьми з обмеженими можливостями.

На жаль, немає кому зайнятися ними, встановити документи. Хлопці не мають жодних виплат. Працюють за кусень хліба по людських полях та хазяйствах... 5 років тому у хлопців горіла хата. Так і живуть з величезним отвором у стелі. Чомусь ніхто не допоміг...

Хлопці дурної слави в селі не мають, не палять не п'ють, добряки! Хоча лякливі.

20 років вони прожили без світла, і тільки рік тому колишній місцевий депутат спромігся провести світло. Печі змайстрували самостійно. Дуже коптять. Немає зовсім постелі, аварійний стан хижини. Потрібно все!

Зараз почалися холоди! Проблем з дровами немає, бо хлопаки заготовили. Але жити просто неба, то і мало, що ті пічки допоможуть!

Цього тижня їду до них.

Потрібно теплі речі ( шапки, куртки, штани, сведри, футболки, майки). Розмір взуття 45 і 47. Також плануюю купити теплі галоші, для двору і робіт. Миючі засоби. У всіх виглядах. 2 ліжка. Постіль, рушники, посуд,  бритви, чоловіча білизна.

Швабри, відра, тазики.

Подушки, одіяла, матраци.

Продукти харчування.

Це поки що найнеобхідніші речі і тільки початок!

Сьогодні домовилася про зустріч з місцевим депутатом та лісником. Готові підтримати та допомогти у відновленні хижини.

Шкода, що тільки після мого приїзду звернули увагу на цих дорослих дітей. Надіюсь, що староста села ну дуже постарається і також разом з односельцями допоможуть.

Коли я йшла з хатини, то обійняла Андрія і пообіцяла, що на Новий рік в його чистій оселі він з братом буде спати на м'яких матрацах та чистеньких подушках! З красиво вбраною ялинкою і з запахом святкового Різдва...

А я обов'язково приїду зі своїми чарівниками і привітаю їх!

Початок великої справи! Забутих всім світом колись дітей!

Допоможіть, мої Феї і Янголи, створити справжнє диво для цих сиріт! Які нез нають ні любові, ні обіймів... ні тепла!

Номер картки: 5375414129952106. З позначкою «для дорослих дітей».

Більше попереджень для місцевої влади не буде!

Готуйтеся!» – йдеться у дописі.