У вівторок, 16 листопада, у пункт зв’язку 5-ї ДПРЧ міста Нововолинська поступило повідомлення про те, що сталася пожежа у актовому залі на сцені Нововолинського центру дитячо-юнацької творчості. Так розпочалися гарнізонні тактико-спеціальні навчання рятувальників.

Працівники добровільної пожежної дружини об’єкту вжили заходи з евакуації людей із приміщення, відключення електроенергії та організували зустріч пожежно-рятувальних підрозділів для направлення до місця пожежі та вказання під’їзду до джерел водопостачання.

І-ше відділення вогнеборців у складі ланки газодимозахисної служби провели розвідку, виявили потерпілого, якого евакуювали на свіже повітря та передали до рук працівників екстреної медичної допомоги. Після чого вжили заходи для локалізації й подальшої ліквідації умовної пожежі. Рятувальники діяли чітко й злагоджено, тож завдяки цьому пожежу вдалося швидко ліквідувати.

Самі навчання організовані задля відпрацювання взаємодії адміністрації об’єкту з спеціалізованими службами міста Нововолинська під час ліквідації надзвичайної ситуації і рятування людей.