Якщо співробітники сектору протидії домашньому насильству у Луцьку хоча б раз склали на особу протокол за ст. 173-2 КУпАП, вони потому контролюють, чи не вчиняла людина насильство знову. 

Починаючи з 24 жовтня, співробітники сектору вже здійснили 15 виїздів до осіб, щодо яких є більше трьох позитивних рішень суду про притягнення їх до адміністративної відповідальності за статтею про домашнє насильство. З них зафіксовано 5 випадків, де насильство вчинялось систематично, у решті випадків воно припинилось. За п’ятьма фактами відомості внесено в ЄРДР за ст. 126-1 Кримінального Кодексу України. Як розповів керівник сектору Олександр Таровський, повторність вчинення домашнього насильства спостерігається приблизно в третині випадків.  Для реєстрації домашнього насильства як кримінального правопорушення законодавство вимагає його систематичного вчинення (три випадки й більше). Потерпілим необхідно звертатися на 102, а не терпіти й замовчувати.

В студії ГІТ дільничний офіцер поліції Ірина Синицька зауважила, що адміністративна відповідальність, часто асоційована з малими штрафами, не надавала відчутного ефекту на поведінку порушників, а кошти, навіть якщо це сума від 170 гривень, давали навантаження на бюджет сім'ї.  

Бувало, потерпіла особа сама йшла й оплачувала, й це також не сприяло тому, щоб зазнавши насилля людина розголошувала це", – Ірина Синицька.

Інна Остапович теж зазначила, що у випадках неблагополучних сімей штраф 850 гривень означає перш за все, що ці гроші забрані з потреб дитини, а не з потреб недоброловісного дорослого. "Відповідно до ст. 184 кодексу України про адміністративні правопорушення, немає санкції "громадські роботи" за батьківське невиконання обов'язків щодо своїх дітей, є лише "попередження" і "штраф". В державі відсутній інститут відповідального батьківства".  

На мою думку, краще було б провести зміни в законодавстві і внести громадські роботи. Таким чином, і місто наше було б чистіше. – Інна Остапович.

Розмовляючи про нещасні випадки, начальниця сектору ювенальної превенції ГУНП у Волинській області Інна Остапович в спільній трансляції ГІТ і Радіо-1 нагадала про факти дитячої смертності внаслідок недбалості батьків. "Вноситься подія в реєстр досудових розслідувань за статею 115 частиною першою, тобто вбивство, а там уже іде кваліфікація як нещасний випадок. Звичайно, встановлюють причини. Якщо дитина загинула через те, що батьки неналежним чином доглянули, то їх притягують до відповідальності: адміністративної або кримінальної."