У ніч 18 листопада патрульні виявили у Луцьку чотирьох керманичів з ознаками алкогольного сп’яніння: один з них пропонував неправомірну вигоду.

Про це повідомляє патрульна поліція Волині.

Опівночі на вулиці Гнідавській патрульні помітили транспортний засіб Skoda Fabia, керманич якого рухався в темну пору доби без увімкнених фар, чим порушив ПДР. Автомобіль поліціянти зупинили. За кермом перебував чоловік з ознаками алкогольного сп’яніння. Останній виявив бажання пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння у медичному закладі.

Під час доставлення 37-річного чоловіка до медичного закладу, він, з метою уникнення адміністративної відповідальності, надав неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 100 доларів США та 4 000 гривень, поклавши їх на переднє сидіння службового транспортного засобу.

Оскільки в діях особи виявили ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, патрульні на місце події викликали слідчо-оперативну групу Луцького районного управління поліції.

Другий випадок трапився на вулиці Набережній, близько 4-ї години ранку. Тут патрульні зупинили автомобіль Mercedes-Benz S 350, керманич якого порушив ПДР. Поліціянти виявили у 26-річного чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння та встановили, що він позбавлений права керування. Огляд на стан алкогольного сп’яніння пройшов у медичному закладі. Висновок лікаря – керманич перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Третя подія трапилася на проспекті Василя Мойсея близько 5-ї години ранку. Патрульні помітили рух транспортного засобу Volkswagen Golf без увімкнених фар ближнього світла. Патрульні зупинили автомобіль. За кермом перебувала 18-річна жінка з ознаками алкогольного сп’яніння. Вона пройшла огляд на стан визначення сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу. Результат – 1, 11 проміле.

На проспекті Президента Грушевського виявили й четвертого керманича з ознаками алкогольного сп’яніння. Він рухався на транспортному Volkswagen Transporter, бувши позбавленим права керування. Патрульні запропонували пройти огляд визначення стану алкогольного сп’яніння в найближчому закладі охорони здоров’я, однак 24-річний чоловік відмовився.

Щодо керманичів патрульні склали адміністративні матеріали, відповідно до вчинених правопорушень.

Всі матеріали будуть передані до суду для прийняття рішення та притягнення порушників до відповідальності.