За останні два тижні на Волині через легковажність власників трапилось чотири крадіжки з будинків у сільській місцевості.

Зловмисники діяли в однаковий спосіб. Проникали в приміщення – відчинивши двері ключем, який господарі залишали у легкодоступних і передбачуваних місцях – на підвіконні або під килимком. Обстановку у будинках крадії не порушували, забравши цінності – вони зачиняли двері та зникали з місця у невідомому напрямку. Виносили з помешкань крадії великі суми грошей та ювелірні вироби, – повідомляє пресслужба поліції Волині.

За всіма фактами у поліції розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Мова йде про крадіжки, поєднані з проникненням у житло. Зараз правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень.

Проте цих крадіжок можна було б уникнути, якби громадяни більш відповідально ставились до збереження свого майна. Тому ось декілька простих порад, як вберегтися від крадіжок із будинку.

Найперше, віднайдіть надійне місце для схову ключів від вхідних дверей, а ще краще – зробіть дублікати для кожного члена сім’ї та носіть їх із собою. Забудьте про «під килимок» або «на підвіконні» – це вже давно відомі схованки для злодіїв.

Важливо, щоб злодії не знали, коли вас немає вдома, та які цінності ви зберігаєте у помешканні. Не повідомляйте стороннім особам про те, що ви вирушаєте у відпустку, виїжджаєте до родичів тощо.

Обирайте якісні вхідні двері та надійний укомплектований замок.

Не зберігайте у будинку в одному місці значні суми грошей та ювелірні вироби. Обмежте коло людей, яким відомо про цінності у вас вдома.

Виходячи з будинку, зачиняйте двері, всі вікна та кватирки.

Якщо помічаєте незнайомих підозрілих осіб у своєму населеному пункті, повідомте про це на «102».