Ще п’ять магазинів, у яких волиняни можуть придбати промислові товари, перевірили на дотримання карантинних обмежень у «червоній» зоні.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

Зокрема, представники робочих груп відвідали магазини «Червоний маркет» та «Простор», що на проспекті Президента Грушевського, магазин дитячих товарів «Чудо Острів» (ТРЦ «Портсіті»), магазин «Фокстрот» (пр. Волі) та магазин одягу з Європи «Єврошоп».

Відтак, у продавців та покупців перевірили наявність «зелених» COVID-сертифікатів або ж негативних тестів на коронавірусну хворобу. Персонал та відвідувачі у зазначених закладах мали усі необхідні документи.

Окрему увагу звернули моніторингові групи й на дотримання протиепідемічних вимог, зокрема, маскового режиму, соціальної дистанції, проведення заходів з дезінфекції. Відтак, надані певні рекомендації щодо розміщення засобів дезінфекції на видному для покупців місці, ближче до входу у магазин, а також поновлення тимчасового маркування дотримання дистанції між відвідувачами 1,5 м.

Виникли у представників моніторингової групи й зауваження щодо дотримання маскового режиму. Відтак, представниками робочої групи № 1 склали протокол про правопорушення, а саме про відсутність маски у працівника магазину «Фокстрот», що на проспекті Волі у Луцьку.

Представники Нацполіції, Держпродспоживслужби та облдержадміністрації вкотре звертають увагу волинян, як суб’єктів господарювання, так і відвідувачів закладів, на неухильному дотриманні протиепідемічних заходів та вимог.

Маємо розуміти, що такі рейди проводяться не з каральною метою, а задля того, щоб спільними зусиллями влади, правоохоронних органів, служб контролю та самих волинян протидіяти поширенню в області коронавірусної хвороби, – наголошує начальник сектору превентивної комунікації ВП Луцького РУП ГУНП в області Василь Климюк. – І чим більше людей отримає щеплення та буде дотримуватись протиепідемічних заходів, тим швидше нам разом вдасться подолати COVID-19, – йдеться в повідомленні.