17  порушень рибальства – результат рибоохоронної роботи за тиждень.

У період з 15 по 22 листопада державні інспектори Волинського рибпатруля зафіксували 17 порушень. Так, складено 10 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), чотири – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля з використанням заборонених знарядь), один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів), – повідомляє Волинський Рибоохоронний Патруль.

Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

За даний період на порушників накладено 510 гривень штрафів, решту буде накладено судами, куди скерували матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 085 гривень. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 7 кг водних біоресурсів. Також вилучили 3 од. заборонених знарядь лову та ще 11 од. – за актами безхазяйного майна, – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля.

Для прикладу, 18 жовтня під час рибоохоронного рейду на водні об’єкти Горохівської територіальної громади викрили два грубі порушення Правил рибальства. Так, двоє чоловіків здійснювали вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям рейдової групи, порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. Інцидент стався на водному об’єкті, поблизу с. Мирків Луцького району Волинської області.

На осіб оформили два протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 с. 85 КУпАП, заборонене знаряддя вилучили. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення правопорушників до відповідальності.

Того ж дня державні інспектори рибоохорони виявили незаконну реалізацію риби без відповідних дозвільних документів. На ринку у м. Горохів Луцького району викрили громадянина, який здійснював незаконний збут риби карась сріблястий. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження риби.

На викриту особу склали протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності.

20 листопада викрили три порушення правил рибальства, а саме перевищення дозволених знарядь на озері у м. Нововолинськ Володимир-Волинського району. На осіб оформили три протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Довідкова інформація

З першого листопада 2021 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно – літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2022 року. Крім цього, з 1 грудня 2021 р. встановлюється заборона вилов раків у річках та водоймах Волинської області. Дана заборона триватиме до 31 березня.