Третій випадок сказу за неповний місяць листопад зафіксували у Володимир-Волинському районі. Скажений кіт покусав пса.

Про це розповів «Суспільному» заступник голови Володимир-Волинської райдержадміністрації Віктор Фіщук.

Це трапилося в селищі Іваничі 22 листопада.

Зі слів Віктора Фіщука, на обійстя одного з господарств прибився приблудний агресивний кіт.

«Він забіг у двір та напав і покусав собаку. Незабаром цього ж кота знайшли мертвим неподалік двору. Лабораторна експертиза підтвердила – тварина була заражена сказом», – каже заступник голови РДА.

Наразі представники ветслужби вакцинують домашніх тварин у господарстві, де був виявлений сказ. Впродовж 60 днів на території селища будуть тривати протиепідемічні заходи, зокрема спеціалісти проведуть подвірні обходи в Іваничах, щеплюватимуть тварин та вестимуть профілактичні бесіди з населенням.

Впродовж листопада ще два випадки сказу були зареєстровані у селі Козлів Локачинської громади та у селі Бубнів Зимнівської громади. Там домашніх тварин покусали дикі лисиці, які прибігли на обійстя господарів з лісу, розповідає Віктор Фіщук.

Зі слів заступника голови РДА, незабаром спеціалісти лісомисливського господарства розпочнуть відстріл лисиць.

«Біоматеріали з яких досліджуватимуть в епідеміологічній лабораторії, таким чином, визначать рівень імунітету до сказу диких тварин», – каже заступник голови Володимир-Волинської райдержадміністрації.

Поки ж жителів району просять бути уважними слід бути уважними, а у випадку появи на подвір’ях лисиць чи в разі нетипової поведінки домашніх улюбленців повідомляти ветеринарну службу.

Нагадаємо, наприкінці вересня у селі Мирин Ковельського району на Волині зареєстрували випадок сказу у теляти. У кількох населених пунктах оголосили карантин. У зв'язку з цим виявленим випадком сказу у сусідніх селах Голоби та Дарівка Ковельського району вакцинували домашніх тварин.