Останнім часом в маленьких селах скорочується кількість споживачів послуг «Укрпошти» і доходи не перекривають витрат. То ж акціонерне товариство вирішило змінити модель обслуговування і запровадити пересувні мобільні відділення зв’язку. Таких в нашій області працюватиме 97. 

Про нововедення із доставкою газет, посилок та пенсій на Волині в прямому ефірі телеканалу ГІТ ознайомив директор Волинської філії АТ «Укрпошта» Іван Люсак.

За його словами, у населених пунктах, де проживає більше 1200 мешканців там обов’язково буде функціонувати стаціонарне відділення поштового зв’язку. До кінця року ще 39 відділень у великих селах мають бути автоматизовані. То ж на кінець року в області має бути 142 автоматизовані відділення.

На сьогоднішній день в цих селах вже немає ні відділень банків, ні скажемо ніякої цивілізації, - розповідає Іван Люсак. - В кращому випадку там залишилася «Укрпошта» і якийсь магазин сільський. І відповідно, ми там будемо надавати весь спектр послуг: і поштових, і логістичних, і банківських. Тобто, людина прийде зможе розрахуватися карткою, замовити ліки. Всі ці відділення будуть працювати онлайн.

У селах де проживає від 700 до 1200 жителів залишають стаціонарного працівника «Укрпошти». Це називається точка присутності. Тобто, там працюватиме «листоноша села», яка пів дня буде надавати послуги у відділенні, а решту часу займатиметься доставкою листів, квитанцій, посилок та пенсій на дім.

У села в яких проживає від 500 до 700 мешканців буде приїжджати мобільне відділення на колесах двічі на тиждень.

«Ці графіки зараз розробляються, тестуються, - каже директор Волинської філії «Укрпошти». – Ми приїжджаємо в кожен населений пункт і безпосередньо дивимося скільки нам часу потрібно, щоб надати весь спектр послуг.»

В населені пункти, де проживає менше 500 чоловік, а таких в нашій області більшість, відділення зв’язку приїжджатиме лише раз на тиждень.

Іван Люсак обіцяє, що для таких сіл будуть встановлені чіткі графіки днів та годин, коли мешканцям можна буде отримати ці послуги. Однак, вже зараз ці нововведення викликають чимало нарікань у селян.

Про всі деталі зможете дізнатися із нашого відео.