Засудили жителя Луцька, який влаштував сцену ревнощів колишній дружині. За таку витівку він заплатить екс-дружині 60 тис. гривень матеріального і морального відшкодування.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 23 листопада, інцидент стався у травні цього року. Як повідомив суду обвинувачений, зі своєю дружиною він розлучився у березні. Відомо, що разом у шлюбі вони прожили неповні вісім років, ініціаторкою розриву була дружина, – пише Zaxid.net.

Зранку 9 травня чоловік приїхав до приватного будинку в селі Боголюби, біля якого була припаркована машина його колишньої. Він, маючи при собі пістолет, переліз паркан та потрапив на приватну територію, згодом пошкодив задні двері та зайшов у будинок. З балкону він побачив, як екс-дружина вибігла з приміщення. При цьому він кричав погрози та стріляв у повітря, також він пошкодив автомобіль жінки.

Поліцейські, які також свідчили у суді, підтвердили, що чоловік справді погрожував та стріляв у повітря.

Суддя визнала чоловіка винним у порушенні ч. 1 ст. 129 ККУ (погроза вбивством), ч. 2 ст. 162 ККУ (порушення недоторканності житла), ч. 1 ст. 345 (погроза щодо працівника правоохоронного органу). Втім, йому призначили лише умовний термін на 1,5 роки.

Своїй екс-дружині чоловік повинен заплатити 50 тис. гривень матеріальної шкоди за розбитий автомобіль та 10 тис. гривень морального відшкодування. Аналогічно він повинен заплатити 10 тис. гривень морального відшкодування чоловіку, у будинок якого проник, та понад 12 тис. гривень матеріальної школи за розбиті вікна, двері та частину паркану.