У Луцьку мають намір демонтувати огорожі та тимчасові споруди, які розташовані на березі річки Сапаліївка.

Про це йде мова у проєкті рішення виконкому, пише Волинь UA.

Відповідно до ст. 88 Водного Кодексу України, прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менш як 3 гектарів – 25 метрів. Річка Сапалаївка є малою річкою.

При обстеженні прибережної захисної смуги річки Сапалаївка інспекторами департаменту муніципальної варти виявили огорожі, які примикають безпосередньо до русла річки, тимчасові споруди складування будівельних матеріалів тощо.

Закон забороняє обмеження доступу громадян до узбережжя морів, морських заток, лиманів та островів у внутрішніх морських водах у межах пляжної зони, а також до берегів річок, водойм та островів.

У прибережних захисних смугах забороняється влаштування огорож або інших конструкцій, що перешкоджають доступу громадян до берегів річок, водойм та островів, крім випадків, передбачених законом.

Реалізація рішення забезпечить звільнення прибережної захисної смуги річки Сапалаївка в межах міста Луцька від незаконних конструкцій, що забезпечить вільний прохід прибережною смугою річки.