У період з 25 жовтня по 1 листопада 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 8 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, склали п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та два – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля з використанням заборонених знарядь). Оформили 1 акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

За даний період на порушників накладено 294 гривень штрафів, решту накладуть судами, куди скерують матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 1 од. заборонених знарядь лову, та ще 5 од. – за актами безхазяйного майна, – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 28 жовтня в ході обстеження оз. Чакове на території Шацької територіальної громади Ковельського району виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили п’ять сітних знарядь лову. Склали відповідний безгосподарський акт.

29 жовтня під час рибоохоронного рейду на водні об’єкти Литовезької територіальної громади викрили два грубі порушення Правил рибальства. Так, двоє чоловіків здійснювали вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям рейдової групи, порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. Інцидент стався на водному об’єкті, поблизу с. Литовеж Володимир-Волинського району.

На осіб оформили два протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 с. 85 КУпАП, заборонене знаряддя вилучили. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення правопорушників до відповідальності.

Довідкова інформація

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.