На вулиці Ковельській у Луцьку працівники патрульної поліції затримали водія маршрутки «Луцьк-Торчин». Чоловік чинив опір правоохоронцям, – розповіла Суспільному речниця патрульної поліції області Валентина Мельник.

Подія трапилася зранку 6 листопада.

Зі слів речниці, патрульні зупинили маршрутку, бо побачили за кермом чоловіка без маски. Під час спілкування, каже Валентина Мельник, водій почав чинити опір.

«Він вступив у конфлікт із поліцейськими, не називав своїх персональних даних. Його затримали для з'ясування особи, ніяких спецзасобів до нього не застосовували», – зазначила речниця.

На відео, яке в мережі facebook опублікували свідки, видно, що водій відмовляється виходити з маршрутки. Декілька патрульних витягли водія силою.


Для з'ясування особи водія на місце викликали перевізника. Медики, які прибули на виклик спершу запідозрили у водія перелом руки. Цей діагноз не підтвердився, каже Валентина Мельник: «після обстеження в медзакладі у нього діагностували забій, перелому немає».

Зрештою встановити особу водія патрульним вдалося. На нього склали прокол за відсутність індивідуальних засобів захисту в громадському транспорті. За це правопорушення чоловіку загрожує штраф у розмірі 255 гривень. Також на водія склали адмінматеріали за двома статтями адмінкодексу: «дрібне хуліганство» і «злісна непокора».