У середу, 15 грудня, Уряд Польщі посилив карантинні обмеження.

Про це інформують у пресслужбі Волинської митниці.

Коментар студії ГІТ з цього приводу надав Сергій Пех – українець, родом із Волині, який уже кілька років проживає в Польщі та допомагає співвітчизникам з України розібратися з питаннями в’їзду-виїзду і перебування на території Республіки Польща. Зокрема особи, які в'їжджають до цієї країни з-за меж Шенгенської зони, повинні пред’явити негативний тест (ПЛР або антиген), який зроблений не раніше ніж за 24 години до перетину кордону. Вимога тесту стосується навіть повністю вакцинованих громадян.

З початку доби через відсутність такого тесту у водіїв у пункт пропуску «Ягодин» з польського Дорогуська уже було повернуто 51 транспортний засіб. Це ускладнює і без того напружений у цей період трафік мостом через Західний Буг. З українського боку поступово накопичується автотранспорт, збільшується черга на перетин кордону і на пасажирському, і на вантажному напрямках. 

Просимо громадян врахувати нові вимоги сусідньої країни до в'їзду осіб на її територію і дотримуватись їх, аби не створювати зайвих перепон собі та іншим учасникам прикордонного руху, – інформують у митниці.