У Луцьку спецпризначенці взяли штурмом квартиру на вулиці Вороніхіна, коли там не було господарів. Правоохоронці шукали крадені коштовності, натомість знайшли біжутерію, попередньо виламавши двері у помешкання.

Про це розповіла кореспонденту ГІТ власниця помешкання, яка звернулася в редакцію за захистом від поліцейського свавілля. Подробиці у відео.

«Вони нас просто пограбували. Зайшли з автоматами робили, що хотіли, поки нас не було», – розповідає власниця квартири пані Юлія.

Як стало відомо, у квартирі проживають жінка з двома неповнолітніми дітьми та її мати. Спецпризначенці разом зі слідчими на підставі дозволу суду на обшук о 7-й годині ранку 9 грудня вибили двері, оскільки їм ніхто не відчиняв. Водночас сусіди казали, що мають мобільні телефони власників помешкання, тому ламати двері, переконана пані Юлія, не треба було.

Гуркіт був настільки сильний, що переполохав жителів усього будинку.

«Мама плакала. Ми збирали цілий рік гроші, щоб поставити пам'ятник брату. І ще ми дуже боїмося, що вони прийдуть повторно і будуть знову погрожувати», – бідкається жінка.

Як з'ясувалося, правоохоронці шукали біологічного батька дитини власниці квартири. І хоча пані Юлія ніколи не була з ним у шлюбі, чоловік іноді навідувався до доньки. Утім, зі слів жінки, він ніколи за цією адресою не проживав і не був зареєстрований.

Пані Юлія з матрі’ю за власні гроші поміняли побиті спецназом двері, заплативши за це понад 6 тисяч гривень.

Правоохоронці вилучили коштовності і біжутерію, які, за словами пані Юлії, належать їй та дітям. Однак ці речі у правоохоронців жінка забрати поки що не може, хоча має докази, що вони її і не крадені. Слідчий уже тиждень ігнорує дзвінки і заяви.

Крім того, власниця квартири стверджує, що правоохоронці погрожували їй після обшуку.

 «Жоден з них не представлявся і жоден з них не показував ніякого документа, хто вони є. (Слідчий – ред.) почав казати: «Кажи його номер, інакше ми наступний раз повернемося по тебе!» Я дуже злякалася, бо нас не було вдома, коли вони ламали ці двері і могли нам щось підкинути, і таким чином тиснути на мене», – переживає пані Юлія і додає: «Хоча я рада, що нас не було вдома, бо в мене двоє неповнолітніх дітей, і вони б отримали психологічну травму».

Речниця ГУ Національної поліції у Волинській області Ольга Бузулук прокоментувала обшук:

«Поліцейські, маючи необхідну ухвалу суду, мали намір провести обшук помешкання (де нібито проживав підозрюваний – ред.), але оскільки їм ніхто не відчиняв, то, відповідно до ч. 6 статті 236 КПКУ, були відчинені двері примусово. Питання не у виламуванні дверей, це абсолютно законна процедура, яка є була і буде, якщо не відкривати двері поліцейським… Телефонували в той час, але телефони були вимкнені і в чоловіка, і у співмешканки».

Власниця квартири пані Юлія не збирається залишати все, як є, і планує звертатися до суду на дії правоохоронців.

Детальніше на відео: