У п'ятницю, 17 грудня, відкрилася друга філія Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку – на вул. Ковельській, 53, у приміщенні Луцької районної ради.

Про це йдеться на сайті Луцькради.

Філософія ЦНАПу – максимальний доступ і зручність для тих, хто потребує адміністративних послуг, – зазначив під час відкриття заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич. – Територіально громада значно розширила межі за рахунок долучення прилеглих громад, тому виникла необхідність спростити шлях жителів до отримання послуг. За ініціативи міського голови Ігоря Поліщука у листопаді цього року відкрили філію на проспекті Соборності, а тепер ще у цьому мікрорайоні.

За словами голови Луцької районної ради Олександра Омельчука, приміщення для ЦНАПу готували впродовж трьох тижнів. Наразі тут для зручності відвідувачів – світла, простора, сучасна зала. Послуги надаватимуть чотири кваліфікованих адміністратори.

«Мешканці мікрорайону та прилеглих сіл швидко, сучасно і комфортно зможуть скористатися допомогою адміністраторів у реєстрації місця проживання, поданні документів для отримання соціальних допомог, зокрема, послуги «єМалятко», реєстрації об’єктів нерухомості, оформлення земельних відносин і дозвільних документів, тощо», - розповіла директорка ЦНАП у місті Луцьку Лариса Карп’як.

Ще однією функцією філії буде навчання людей цифрової грамотності – адміністратори допомагатимуть відвідувачам зареєструватися, замовляти послуги на платформі «Дія», навіть завантажувати сертифікати.

Ця платформа Міністерства цифрової трансформації суттєво вивільняє час кожного в отриманні послуги, бо об’єднує всі структури в єдину зручну й дієву онлайн-систему, – переконана Лариса Карп’як.

Заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич розповів про стратегічну перспективу – реконструкцію приміщення ДРАЦСу у Луцьку, що у співпраці з Міністерством цифрової трансформації, можливо, вдасться обладнати як основний офіс Дії-центру – ЦНАП.

Філія працюватиме у понеділок-четвер з 8 до 17 години, у п’ятницю – з 8 до 15:45. Технічна перерва – 12-12:45. Телефон для консультацій: (0332) 787772.