У Луцьку 17 грудня знищували риболовецькі сітки та інше знаряддя, яке впродовж року вилучили під час перевірок на дотримання правил рибальства.

Екоінспектори порубали та порізали майже 10 кілометрів браконьєрських сіток, – повідомив Суспільному старший державний інспектор Анатолій Гламазда.

Зі слів старшого інспектора, знаряддя рибальства у порушників вилучають інспектори з охорони навколишнього природнього середовища під час цілодобових патрулювань на водоймах області, які відбуваються впродовж року.

«На сьогоднішній день в нас тут є 218 сіток загальною довжиною 9 360 метрів, 47 ятерів, 14 екранів, одна кловня, які будуть знищені. Утилізація проводиться шляхом порізки, порубки, поломки. Щоб привезти ці знаряддя та засоби повністю у незадовільний стан, непридатний для подальшого використання», – зазначив Анатолій Гламазда.

Порушників, яких ловлять з забороненим знаряддям для риболовлі, штрафують, – розповіла прессекретарка Держекоінспекції області Мар’яна Самойлюк. З її слів, впродовж 2021 року екоінспектори виявили 121 особу, яка рибалила поза правилами рибальства.

«Загальна сума штрафів це 11 033 гривні. З них вже сплачено 9 962 гривні», – зазначила речниця Держекоінспекції Волині.

Утилізація риболовецьких сіток відбулася у присутності представників держекоінспекції та податкової служби. Порубані та порізані сітки вивозять на полігон для складування твердих побутових відходів, – додала Мар’яна Самойлюк.