Відтепер у Луцьку більшість суб’єктів підприємницької діяльності не матимуть можливості розміщувати зовнішню рекламу на вулицях міста. У зв’язку з цим частину рекламних засобів буде демонтовано.

Про це розповіли під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології, транспорту та енергоощадження, пише lutsk.one

Зокрема питання виникли через те, що більшості підприємцям відмовили у продовженні дозволів на встановлення зовнішніх реклам.

За словами заступниці Луцького міського голови Ірини Чебелюк, Луцьк підтримав європейську концепцію розвитку міста. Хаотичне розташування зовнішніх реклам у Луцьку не лише псує вигляд міста, але й викликає занепокоєння та обурення у місцевих жителів.

Відповідно до цього, в Луцьку прийняли загальну концепцію зовнішньої реклами. Саме тому підприємці та інші суб’єкти отримали відмову в продовженні дозволу на розміщення реклами, оскільки їхні засоби не відповідають концепції.

Проте підприємці можуть змінити свою зовнішню рекламу, відповідно до загальної концепції, щоб мати можливість застосовувати їх у Луцьку. В іншому випадку їх слід перенести, якщо вони вже розміщені в місці, де реклама заборонена. При недотриманні концепції, реклами будуть демонтовано. Зменшення кількості зовнішніх реклам у Луцьку однозначно матиме позитивний вплив на розвиток інфраструктури та вигляду міста. Особливо в період новорічних свят прикрашене інсталяціями місто вже не псуватимуть недоречні реклами.

Нагадаємо, що зараз у місті активно зносять надувні рекламні фігури, оскільки вони не підлягають загальній концепції зовнішньої реклами Луцька. У найближчому майбутньому в місті значно зменшиться кількість зовнішніх реклам.