Реставрація підземель під колегіумом єзуїтів – на стадії завершення. Підземелля, які мають стати туристичною родзинкою Луцька, відкриють для відвідувачів приблизно у кінці травня.

Про це під час сесії Луцькради 22 травня повідомила начальниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності Вікторія Гомонець, пише ІА ВолиньPost.

В межах питання про внесення змін до цільової програми «Впровадження транскордонного проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька». Депутат від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик поцікавився, коли підземелля зможуть побачити лучани та гості міста.

Ця цільова програма має на меті впровадження транскордонного проєкту, в рамках якого відбувалася реставрація земель під колегіумом єзуїтів. Проєкт продовжений до кінця травня 2022 року. Ремонтно-реставраційні роботи завершено, деякі інші роботи ще тривають, – відповіла Вікторія Гомонець.

Вона додала, що наразі підрядники завершують постачання мультимедійного обладнання.

На 2022 рік у межах цієї програми заплановані закупівлі меблів і предметів інтер’єру в ці приміщення. Тож, проєкт триватиме до кінця травня, а тоді підземелля одразу відкриють для туристів.

Андрій Лучик натомість запропонував здійснити промоцію відкриття підземель. Посадовиця пообіцяла розглянути пропозицію.