На посту Доманове зупинили протиправний намір водія-далекобійника ввезти до України комерційну партію лікарських засобів без відповідних податків.

Про це інформує Волинська митниця.

Громадянин Білорусії напакував ферментами усі конструктивні порожнини кабіни свого тягача. Всього з машини вилучено більше 2 тисяч пігулок та 230 флаконів медпрепаратів білоруського виробництва. Вартість прихованих від митного контролю товарів – понад 25 тис гривень. Згідно зі ст. 483 Митного кодексу, вони підлягають конфіскації за рішенням суду. Додатково ще й штраф на таку ж суму накладуть. З цього приводу вчергове роз’яснюють. 

На митну територію України можна ввозити лікарські засоби у ручній поклажі або супроводжуваному багажі:

  • у кількості, що не перевищує 5 упаковок кожного найменування на одну особу (крім тих, що містять наркотичні чи психотропні речовини);
  • у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.

У випадку ввезення у межах дозволеного, такі лікарські засоби вважаються особистими речами громадян. Вони підлягають декларуванню шляхом учинення дій, усно або письмово, не оподатковуються митними платежами та звільняються від подання документів із видів державного контролю.