У селі Струмівка, що межує з Луцьком, одну з вулиць назвали іменем французької кутюр’є Коко Шанель.

Таке рішення ухвалили на сесії Підгайцівської сільської ради 23 грудня, пише ІА «Конкурент».

Цей факт підтвердив очільник Підгайцівської громади Юрій Семенюк.

«До нас звернувся з проханням забудовник, якому допомагали з реалізацією проєктів французи, щоб ми назвали вулицю на честь когось із видатних французів. Ми відкриті до будь-яких притомних пропозицій. Я, по правді кажучи, спершу був проти такої задумки, та згодом усе обдумав і погодився», – пояснив Юрій Семенюк.

На запитання, чи будуть називати вулиці сіл Підгайцівської громади на честь відомих французьких модельєрів та кутюр'є й надалі, сільський голова відповів, що Україні вистачає своїх героїв та відомих постатей, на честь яких потрібно назвати безліч вулиць.

Довідково.

Габріель Бонер Шанель (фр. Gabrielle Bonheur Chanel, яку прозвали Коко Шанель; 19 серпня 1883, Сомюр – 10 січня 1971, Лозанна) – французька кутюр'є, чий модернізм був натхнений чоловічою модою. Дотримання дорогої простоти у створюваному одязі зробили з неї важливу фігуру в історії моди XX сторіччя. Вона принесла в жіночу моду приталений жакет і маленьку чорну сукню. Її вплив на високу моду був такий сильний, що її – єдину з історії моди – журнал «Тайм» вніс до списку ста найвпливовіших людей XX століття.

У 1920-х запровадила моду на засмагу, повернувшись із відпочинку на яхті із золотаво–бронзовою шкірою. Доти взірцевою була порцеляново біла шкіра – вважалося, що лише представники нижчих класів можуть мати засмагу, оскільки працюють на сонці.