У Луцьку в автосервісі на вулиці Мамсурова сталася пожежа: горів один із металевих боксів для ремонту вантажних автомобілів.

Пожежа сталася орієнтовно о 15:00 вівторка, 28 грудня, інформує Суспільне.

Як повідомив рятувальник Віталій Прусак, внаслідок займання загорівся вантажний автомобіль, який вдалося врятувати.

«У боксі, який горів, був вантажний автомобіль, витягнути який у зв'язку з технічною поломкою було неможливо, але ми забезпечили його захист, тому автомобіль вцілів. На гасіння подали чотири водяних стволи, на місці пожежі працювали чотири основні машини та дві спеціальні», – зазначив Віталій Прусак.

Під час загорання в приміщенні перебували люди та стояли машини. Працівник автосервісу, який не назвався, розповів: у боксі раптово пішов дим, і потрібно було швидко покидати приміщення.

«Я біля верстата робив, там в кінці. Я в цьому боксі токарем працюю. Дим пішов, і треба було з боксу тікати», – зазначив працівник автомайстерні.

Травмованих внаслідок пожежі не було, повідомив лікар виїзної бригади невідкладної допомоги.

«Поступив виклик о 14:59. Через 15 хвилин ми прибули, тут горіло складське приміщення, потерпілих немає», – додав медик.

За повідомленням пресслужби ГУ ДСНС України у Волинській області, пожежа охопила перекриття й покрівлю будівлі СТО розміром 12 х 23 м, існувала загроза перекидання вогню на суміжні будівлі. Відтак для ліквідації надзвичайної події були зосереджені сили і засоби чотирьох підрозділів ДСНС – 2-ї, 25-ї та 1-ї Державних пожежно-рятувальних частин, а також групи рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення головного управління ДСНС України у Волинській області.

Сили рятувальників були одночасно зосереджені у двох напрямках – ліквідації горіння й запобігання його поширення на суміжні будівлі, на гасіння та захист будівель подано загалом 4 водяних стволи, працювала одна ланка газодимозахисної служби.

Пожежу локалізовано о 16:02, ліквідовано – о 16:18. Вогонь знищив покрівлю на площі 130 м2 та перекриття на площі 200 м2. Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалося врятувати від знищення вогнем вантажний автомобіль та будівлю СТО.

Причину пожежі встановлюють. За попередніми даними, до пожежі призвели недоліки конструкції системи пічного опалення.

На місці події працювали понад 20 рятувальників, залучено 8 одиниць основної та спеціальної техніки.