У четвер, 30 грудня, камінь-каширські поліцейські разом з оперативними співробітниками Волинського прикордонного загону, за процесуального керівництва Камінь-Каширської окружної прокуратури, провели обшуки в місцевих жителів у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 199 Кримінального Кодексу України.

Йдеться про незаконне придбання, зберігання, перевезення та реалізацію (збут) жителями району незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку серед місцевих жителів прикордонного району, – повідомляє пресслужба поліції Волині.

Під час досудового слідства слідчі встановили, що до цієї протиправної діяльності причетний 50-річний камінь-каширець. За місцем свого проживання він незаконно зберігав та збував алкогольні напої, тютюнові вироби з Республіки Білорусь, які були незаконно переміщені через державний кордон України поза встановленими пунктами пропуску або шляхом приховування від прикордонного та митного контролю, а також з підробленими марками акцизного податку України.

Під час обшуку в нього виявили та вилучили понад 300 блоків сигарет, у кожному блоці – по 10 пачок сигарет, усі – без акцизу.

Також обшук провели у його спільника – мешканця с. Олексіївка, який також займався незаконним промислом. У цього громадянина виявили та вилучили понад 8 300 пачок сигарет.

Слідчі дії тривають. За скоєне правопорушникам загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років.