Встановили осіб військовослужбовців Луцького прикордонного загону, які зі зброєю знущалися з тварини. 

Про це повідомляє пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Соціальними мережами продовжує ширитися відео на якому зафільмовано жорстоке поводження військовослужбовців з дикою твариною. Одразу хочемо зазначити, що Державна прикордонна служба категорично засуджує такий вчинок та вважає їх поведінку ганебною. Особи, які фігурують у відео, а вони виявилися військовослужбовцями строкової служби Луцького прикордонного загону, мають понести заслужену відповідальність, – йдеться в дописі.

Зазначають, що відразу, як стало відомо про цей випадок (вранці 18 квітня, коли відео з'явилося на одній із сторінок у ФБ), начальник прикордонного загону призначив службове розслідування. Крім того ідентифікували «дійових» осіб.

Ними виявилися двоє 20-річних військовослужбовців, які були призвані на строкову службу минулого року. З їхніх слів, події на відео відбулися восени 2020 року, під час несення служби у прикордонному наряді.

За даним фактом відразу проінформували Волинську спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері Західного регіону та територіальне управління Державного бюро розслідувань (м. Львів), на адресу яких будуть направлені і матеріали службового розслідування з метою прийняття правового рішення.

Також результати службового розслідування направлять Громадському інспектору з охорони довкілля для складання адміністративних документів за жорстоке поводження з твариною.

Крім цього, відносно військовослужбовців склали адміністративні протоколи за порушення правил несення прикордонної служби, які направили до Любомльського районного суду Волинської області.

Нині цих військовослужбовців відсторонили від служби.