25 квітня на території області будуть нічні заморозки від 0 до -5. Вдень температура повітря прогріється до 4-9 градусів.

Про це Суспільному розповіла синоптикиня Надія Голя.

Циклон, який прийшов на територію Волині та України з Баренцевого моря приніс холодне арктичне повітря. Нині циклон перемістився до Балтійської затоки, проте холодне арктичне повітря та заморозки накрили територію Волинської області.

23 квітня заморозки вночі були у Ковельському районі. У суботу, 24 квітня, вночі температура повітря буде від 0 до -5 градусів. Вдень 8-10 з позначкою плюс. Вітер північно-західний 7-12м/с, подекуди пориви до 15-20 м/с. Місцями невеликий дощ.

На Вербу неділю, 25 квітня, мінлива хмарність, подекуди дощ зі снігом. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Вночі заморозки від 0 до -5. Вдень, буде холодно. Стовпчики термометрів не піднімуться вище 9 градусів тепла.

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про погіршення погоди у низці областей України. У північних та західних регіонах очікується зниження температури та нічні заморозки, що відповідає II рівню небезпечності, "помаранчевому".

Великдень на Волині, за прогнозами синоптиків теплим теж не буде. Прогнозують, що повітря не прогріється більше ніж +13 градусів.

Найхолодніші добові показники на Волині 24 та 25 квітня фіксували 1988 року: -3 та -4 градусі відповідно.

Найтепліше 24 квітня було у 1968 році 27 градусів вище нуля, а 25 квітня найтеплішим було 2013 року. Синоптики тоді зафіксували тепловий рекорд для цього дня +28.