Мале підприємство «Шлях», яке належить мамі депутата Волинської обласної ради Івана Мирки, виграло тендер від «Волиньобленерго» на 3,5 мільйона гривень і впродовж 2021 року відновлюватиме дорожні покриття після різних ремонтів кабельних ліній на території області.

Інформація про це міститься в систему публічних закупівель «Prozorro», повідомляє журналістка Сили правди Марія Смик.

Закупівлю «Волиньобленерго» оголосило ще 26 лютого. Шукали фірму, що виконуватиме роботи з відновлення асфальтобетонного покриття по Волинській області після ремонтів кабельних ліній 0,4-10 кВ, і були готові заплатити максимальну ціну 4 мільйони 500 тисяч гривень.

Взяли участь у тендері чотири підприємства. Найдорожче свої послуги оцінила волинська компанія «Західавтодор» – 4 297 500 гривень. Київська фірма «Данко» готова була працювати за 4 247 500 гривень, а «Шляховик-Т» з Тернопільщини – на 10 гривень дешевше від неї.

Найвигіднішу цінову пропозицію зробило мале підприємство «Шлях» – 3 570 524 гривні. З ними і уклали договір. Фірмі вже понад 30 років, зареєстрована вона у Луцьку. Керівницею та співзасновницею фірми є Світлана Мирка – матір депутата Волиньради від «Європейської Солідарності» Івана Мирки. Права на інші 50% фірми належать Тарасу Мирці – брату депутата. Сам же політик обіймає посаду заступника директора приватного підприємства «Шлях».

Після оголошення переможця компанія «Шляховик-Т» намагалася оскаржити результат. Мовляв, пропозиція переможця не відповідає тендерній документації замовника. Зокрема, посилались на те, що МП «Шлях» не надало інвентаризаційного опису своєї матеріально-технічної бази і ще кількох довідок.

Проте замовник відповів, що перераховані невідповідності є формальними і до моменту підписання угоди підприємство їх вже виправило. Тож тепер «Шлях» ремонтуватиме асфальтобетонні покриття після робіт «Волиньобленерго» до кінця 2021-го року.